Virtuves lampa

06.08.2014.

Tēma: ROKDARBI Idejas mājoklim un dārzam

 

 

Nopirkām jaunu virtuves lampu. Diemžēl nācās to pārveidot. Kupols, kas nosedza spuldzi, bija izgatavots no bieza, smaga stikla, tāpēc to neuzlikām. Lai lampa neizskatītos gluži pēc „Iļjiča spuldzītes”, kailo spuldzīti nācās piesegt ar mākslīgo zariņu spirāli (1.). Ar to viss vēl nebeidzās. Pie griestiem pieliekamais plastmasas kupols izrādījās par mazu, lai nosegtu griestu āķi, uz kura jākarājas lampai. Nācās pielietot viltību, ko nebija nemaz tik viegli izdomāt. Sameklēju baltu plastmasas bļodiņu (vienreizējais trauks); izgriezu tās dibenā caurumu, un bļodiņu ievietoju lampas plastmasas kupolā (2.). Kupols kļuva divtik lielāks. Kad lampu piekārām pie griestiem, ar zariņu spirāli nācās piesegt arī lampas augšpusi.


Dārzeņu kaste

06.08.2014.

Tēma: ROKDARBI Idejas mājoklim un dārzam

 

 

Virtuves skapītī zem izlietnes ir plaukts, kuru dēls jau kopš bērnības dēvē par šķūnīti. Lielā plastmasas kastē, kas pēc izmēriem piemeklēta speciāli šim plauktam, glabājas kartupeļi, sīpoli un burkāni, protams, nelielā daudzumā.


Garais galds

05.08.2014.

Tēma: ROKDARBI Idejas mājoklim un dārzam

 

Darbistabā visas sienas garumā atrodas 3 metrus garš galds. Pie galda iekārtotas trīs darbavietas  – vīram un abiem bērniem. Strādāt un mācīties pie viena galda ir daudz jautrāk un ģimeniskāk. Starp galda virsmu un atvilktnēm atvēlēta brīva vieta portatīvajam datoram.


Šujamistabas skapis

05.08.2014.

Tēma: ROKDARBI Idejas mājoklim un dārzam

1.

2.

Viena mūsu dzīvokļa istaba ar starpsienu sadalīta divās atsevišķās telpās. Mazākajā telpā, kura savu mazo izmēru dēļ (1,8 X 1,8 m) drīzāk atgādina kambarīti, iekārtota mana šujamtelpa. Pie divām šujamtelpas sienām izvietojies stūra skapis, bet pie trešās sienas – galds ar šujmašīnu.

Kad galdniecībā pasūtīju šujamtelpas skapi, īpaši piedomāju pie tā, kur likšu gadu gaitā sakrātos šūšanas materiālus. Lai tie nemētātos vienā lielā kaudzē, katram atvēlēju mazu atvilktnīti (1.). Uz katras atvilktnītes pielīmēju uzrakstu, kādi šūšanas materiāli tajā atrodas.

Atvilktnīšu uzraksti:

1. Kokvilnas diegi, sutašs

2. Gumijas

3. Auklas

4. Mulinē diegi

5. Pērlītes

6. Mežģīnes

7. Dekoratīvās un slīpā diega lentes

8. Dekori, sprādzes, aplikācijas

9. Aizkaru lentes, riņķi, knaģi

10. Rāvējslēdzēji, eža lentes (līplentes)

11. Šujamdiegu spoles

12. Šķēres, tamboradatas, adāmadatas

13. Pogas

Skapī izveidoti speciāli plaukti arī gludekļiem un gludināšanas dēlim (2.).


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.