Mana dienasgrāmata 2021

Balss pavēlniece

Jau otro dienu darbojos gluži kā ierakstu studijā, lasot savas pasakas dažādu personāžu balsīs. Esmu nolēmusi mājas lapā izveidot klausāmpasaku sadaļu (šeit).


Pieaugušie bērni

Dēls neizprot, kāpēc es, mainot balss intonācijas, ierakstu audio pasaku lasījumus maziem bērniem. Viņš droši vien vēlētos sev nopietnāku mammu, bet mēs taču visi, arī pieaugušie, esam tie paši bērni, tikai citi to māk vairāk noslēpt.


Nepatika

Pēc četrām svētku brīvdienām rīt nepavisam nav vēlme atsākt darba nedēļu. Šo nepatiku sevī nēsāju visu dienu.


Šoferēšana

Divas reizes braucu uz Rīgu. Pirmo reizi savās darīšanās, bet otro reizi - ap pulksten 24 naktī – pakaļ meitai uz Stradiņa slimnīcu, jo viņa visu dienu voluntēja (strādāja otolaringoloģijas uzņemšanas nodaļā brīvprātīgi bez maksas).


Relaksācija vienatnē

Naktī sniga. Pa dienu nebija vēl nokusis, tāpēc izgāju pa sniegoto mežu ar nūjām. Nūjošana vienatnē – labākais relaksācijas veids kovida pandēmijas apstākļos – gan galva atpūšas, gan ķermenis neisūno.


Brāķis

Pēdējā laikā pirkumos pamanu arvien vairāk brāķus. Kovids ietekmē ne tikai mūsu veselības kvalitāti, bet arī preču kvalitāti. Piemēram, šodien rakstāmlietu veikalā nopirku giljotīnu (liels nazis ar pamatni papīra griešanai). Griezt jau papīru grieza, bet, kā mājās noskaidroju – neprecīzi. Vēl izskatījās, ka kāds to jau lietojis pirms manis. Nesu atpakaļ uz veikalu.


25. novembris, ceturtdiena

27.11.2021.

Neatmaksātās virsstundas

Jau otro dienu pēc kārtas no rīta līdz vēlai naktij sevi atdodu skolai. Cik stundas novadu klātienē, tik pat stundas nosēžu mājās pie datora, labojot skolēnu darbus, katram e-klases žurnālā savadot n-tos vērtēšanas kritērijus. Lieki piebilst, ka maksā tikai par stundu novadīšanu. To, ka skolotāji strādā virsstundas, nevienu neinteresē.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.