Mana dienasgrāmata 2020

Atteikums palīdzēt

Naktī ap pulksten 1.30 pie durvīm pieklauvēja kaimiņiene. Viņas māte bija jāved uz slimnīcu, bet ar ātro palīdzību atbraucis tikai viens nestuvju nesējs. Vai mans vīrs nevarot palīdzēt? Pateicu, ka diemžēl nevarot, jo viņam problēmas ar muguru. Vēlāk mani urdīja sirdsapziņa, ka esmu atteikusi palīdzību, taču vīra veselība tajā mirklī man šķita būtiskāka par sveša cilvēku veselību, jo palīdzot kaimiņienei, viņam pašam pēc tam vairākas nedēļas nāktos mocīties.


Eglīte un sniegs

Gaidīdama sniegu, kopš decembra viesistabas stūrī stāvēja izpušķota mākslīgā eglīte. Vakar eglīti izjaucu, bet šodien uzsniga trīs mēnešus gaidītais sniegs.

 

Mūsu mājas

Pirms dažiem gadiem, cauras dienas pavadot kopā ar draugiem, meita priekšroku deva aktīvai dzīvei ārpus mājas. Māja un ģimene tika ignorēta. Taču laikam ritot, viss mainās. Šodien meita atzinās, ka viņai ļoti patīk pavadīt laiku mājās.


28. februāris, piektdiena

01.03.2020.

Galda spēle “ES UN DZĪVNIEKI”

No tipogrāfijas saņēmu atlikušās spēles daļas – grāmatiņas. Nu var sākties komplektēšanas darbi: kastīšu līmēšana un spēļu kartīšu šķirošana.

Manis izdomātā galda spēle.


Šīs ziemas deficīts - sniegs

Izbaudīju saulaino priekšpusdienu, pastaigājoties pa sniegoto mežu.

Ogres Zilajos kalnos.

 

Kamēr fotografēju, mani noknipsēja meita.


Pavasara dvesma

Pirmā marta diena un pirmie pavasara ziediņi.

Krokusi.


Jāpaliek pie savas taisnības

Kad esi izdomājis kādai lietai, tavuprāt, veiksmīgu dizainu, bet kāds cits apšauba šī dizaina vērtību, tu sāc pārdzīvot, kaut apzinies, ka māksla nav ieliekama rāmjos, un tas ir tikai šī cilvēka subjektīvais viedoklis.


Nakts brauciens

Naktī no 0.20 līdz 2.00 braucu uz Rīgas Stradiņa slimnīcu un atpakaļ, lai pārvestu mājās meitu, kas pirmo reizi voluntēja (praktizēja) otorinolaringoloģijas nodaļā. Palielījās, ka esot ārstam asistējusi traheostomijas operāciju.

Rīga naktī tik tukša un klusa.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.