Svētku salūts

Salūts atgādina dzimšanas dienas torti ar svecītēm, kad jubilārs cenšas nopūst liesmiņas, bet tās tik un tā turpina sprakšķēt un degt.

No rīta lija, tāpēc bija pamats domāt, ka netīkamais laiks izbojās visu svētku skaistumu. Tomēr - nē. Salūta laikā nebija ne pilītes. Lietus atsākās 10 minūtes pēc salūta. Nosmējos, ka salūta zalve lietus mākonī būs izšāvusi caurumus.


Operas vakars

1. novērojums.  Pirms dažiem gadiem nolēmu, ka pirms Ziemassvētkiem nekad neapmeklēšu tirdzniecības centrus lielo sastrēgumu dēļ. Šodien sapratu, ka lielu svētku laikā turpmāk neapmeklēšu arī teātrus. Dēļ “Staro Rīga 2016” pasākuma gandrīz nokavēju operu, kaut Rīgas centrā biju iebraukusi vairāk kā stundu pirms izrādes.

2. novērojums.  Sēdēju partera 1. rindā un pirms izrādes pētīju mūziķus bedrē. Darba kolēģes meita vairāk kā 10 gadus spēlēja fagotu simfoniskajā orķestrī, izbraukāja pasauli, ieguva maģistra grādu mūzikā, bet tagad ir laimīga, cepot “Rimi” maizītes. Dažreiz mēs esam gatavi uz kardinālām pārmaiņām kaut kādu mums vien zināmu iemeslu dēļ. Un ir pilnīgi vienalga, ko apkārtējie par to domā.

3. novērojums.  Pirms 4 vai 5 gadiem mūsu skolā mācījās puisis ar ļoti skaistu balsi un aktiera talantu. Pēc vienas uzstāšanās reizes teicu, ka viņš iederētos uz operas skatuves. Puisis atbildēja, ka esot citi plāni – mācīsies par karavīru. Pēc gada šo puisi satiku un apvaicājos, kā karavīram klājas. Esot sapratis, ka šī profesija nav priekš viņa un iestājies Mūzikas akadēmijā uz operas solistiem. Šodien viņu redzēju uz skatuves operas “Vīlas” korī. Biju ārkārtīgi priecīga! (Izrādes "Vīlas. Džanni Skiki" vērtējumu skatīt šeit.)


Dzimšanas diena

Kāpēc vēdera vīruss izvēlējās tieši manu dzimšanas dienu? Gadā bez šodienas ir vēl 365 dienas (šogad garais gads). Vai kāds augstāks spēks par mani gribēja pasmieties? Dzimšanas diena un caureja - lielisks savienojums (pēdiņās). Tomēr kāds prieciņš arī tika - ar visu sāpošo vēderu savējos aizvedu uz starojošo Rīgu ("Staro Rīga 2016" vērtējumu skatīt šeit).

 

Raiņa bulvāra ēku atspulgs Rīgas kanālā.

 

 

Dāvanas

Meita uzdāvināja zīmējumu ar lapsiņu, bet dēls, kamēr no rīta gulēju, veikalā nopirka raibu orhideju.


Badošanās

No vakardienas rīta līdz šodienas pēcpusdienai vēdergraižu dēļ nebiju neko ēdusi apmēram 30 stundas. Pirmais ēdiens, kurā iekampos pēc tik ilgas badošanās, bija šprotes eļļā. Tikai žēl, ka savas dzimšanas dienas svētku ēdienu tā arī nepagaršoju. 


22. novembris, otrdiena

23.11.2016.

Zobu dienas

Vakar, laika ekonomijas nolūkā, apmeklēju zobu higiēnistu, bet pēc tam zobārstu. Šodien zobārstu apmeklēja vīrs. Varētu teikt, ka šī nedēļa mums iesākusies ar zobu dienām.


Miega bads

Visu dienu uzmācās miegs un žāvas, jo pēdējās divās naktīs esmu gulējusi tikai 3 stundas.


Brīvdienas pienākums

Kā es pavadīju savu brīvdienu? 3 stundas garlaikojos auto servisā.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.