Tāpat vien

Sagribējās kaut ko saldu, tāpēc nopirku mazu šokolādes tortīti. Tāpat vien. Bez iemesla.


Ģimenes ceļojums vasarā

Pagājušā gada nogalē bijām nolēmuši, ka šovasar brauksim ģimenes ceļojumā uz Alpiem. Pēc bēgļu seksuālajiem uzbrukumiem vairāku valstu sievietēm Jaungada naktī un biežajiem teroraktiem, abi ar vīru nolēmām, ka šo braucienu, bērnu drošības dēļ, atliksim uz citu gadu. Bez lieka stresa paceļosim pa kaimiņvalstīm: Lietuvu un Igauniju.

Tā kā Lietuvas ceļojuma laikā paredzēts uzturēties arī Palangā, nolēmu maršrutu izstādāt jau laicīgi, jo lielākā daļa Palangas viesnīcu jūras tuvumā uz jūlija mēnesi jau rezervētas. Gandrīz visa šodiena pagāja, gatavojot ceļojuma maršrutu, pētot kartes un izvēloties brauciena datumus. Beigās nolēmu, kas tas būs 4 dienu brauciens. 2 naktis pavadīsim kūrortpilsētā Anīkšči, kurā galvenais apskates objekts ir jaunais gājēju ceļš virs koku galotnēm. Kopumā šīs pilsētiņas apkārtnē ir vairāk kā 10 apskates vērtas vietas. 2 naktis pavadīsim kūrortpilsētā Palangā, līdzās Dzintara muzeja parkam. Tā kā cilvēku pa dienu jūrmalā būs stāvgrūdām, pie jūras, sagaidot saulrietu, atpūtīsimies vakaros. Dienā brauksim uz Dinozauru parku, izstaigāsim purva takas, skulptūru dārzu un piedzīvojumu parku “Lūša ceļš”. Ja bērni vēlēsies, vēl aizbrauksim uz Delfināriju.

 

Novecojusī ceļa zīme

Gaidot pie dzelzceļa pārbrauktuves, kamēr garām pabrauks vilciens, vīrs norādīja uz ceļa zīmē attēloto lokomotīvi ar dūmeni un teica, ka pēdējos gadu desmitos tādi aizvēsturiski vilcieni vairs nebraukā. Mūsdienu jaunatne šo attēlu drīzāk uztvertu kā smago mašīnu ar dūmeni nevis lokomotīvi.


Viedie vārdi

Bieži dzirdēts no ticīgiem ļaudīm, ka svētdien strādāt grēks. Šodien viņu viedajiem vārdiem pilnīgi piekritu. Visu dienu noslinkoju.


7. marts, pirmdiena

08.03.2016.

Piespiedu kārtā

Man jau bija apnicis 3 nedēļas katru dienu meitai atgādināt, ka viņai beidzot jāizgludina sava(!) veļa. Pa šo laiku bija sakrājusies jau paprāva kaudzīte. Katru reizi viņa atrunājās, ka darāmas svarīgākas lietas, bet tai pat laikā stundām ilgi ārā tusējās ar draugiem, sēdēja skaipā un whatsappā. Šodien mani nervi vairs neizturēja. Aizslēdzu dzīvokli no iekšpuses un noslēpu visas atslēgas. Pateicu, ka ārā ar draugiem varēs iet tikai tad, kad būs izgludināta veļa. Meitai nekas cits neatlika, kā šo netīkamo darbiņu izdarīt. Protams, ar milzīgām dusmām un naidu.


Sieviešu diena

Lieliska svētku dāvana Ogres sievietēm – Zanes Daudziņas monoizrāde “Bruņota un bīstama” (vērtējumu lasīt šeit).


Atelpa

Bērniem sākās pavasara brīvlaiks 2-as dienas ātrāk nekā citās skolās, jo ceturtdien un piektdien viņu skolā notiek Valsts matemātikas olimpiāde. Pacilāti jutos visu dienu. 11 rītus man nevajadzēs celties pulksten 6.30 un viņus ar mašīnu vest uz staciju. Beidzot izgulēšos!


Paslepus

Bērniem mācām, ka jāēd veselīgi, bet paši, viņiem neredzot, dažreiz grēkojam. Kaut vai šodien – ar vīru pastaigas laikā uzēdām siera čipsus. Pēc tam gan viens otram nosolījāmies, ka ilgāku laiku neko tādu vairs neēdīsim.

Pieņemu, ka arī bērni, mums neredzot, našķojas ar neveselīgiem ēdieniem.


Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko



Tumši pelēkās krāsas datumos ievietoti raksti.




pārdomas 

 

Bērni veido interesantāku un pilnvērtīgāku pieaugušo dzīvi.