Potes

Bērnu pošu grāmatiņā pie A hepatīta potēm uzrādās, ka šogad – pēc 10 gadiem - jāiet atkārtoti potēties pret A vīrushepatītu. Dīvaini, jo, lai izstrādātos imunitāte pret A vīrushepatītu, nepieciešamas tikai divas vakcīnas, un tās bērni jau saņēmuši. Savukārt, kopš 1997. gada Latvijā tika uzsākta jaundzimušo vakcinācija pret B vīrushepatītu. Lai izstrādātos imunitāte, nepieciešamas trīs šādas vakcīnas, un arī tās manējie saņēmuši agrā bērnībā.

Vakcinācijas centra darbiniece ieteica pirms vakcinēšanās noskaidrot A un B vīrushepatītu antivielas asinīs, lai zinātu, vai vispār vērts potēties, jo visas nepieciešamās potes it kā jau saņemtas.

Kad atnāca analīzes, izrādījās, ka abiem pārāk maz antivielu pret B vīrushepatītu. Un kur ir solītais, ka ar trijām potēm pietiks uz visu mūžu?

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko