Blogu tops

Interneta izpētes uzņēmums Gemius publicēja 2015. gada rudenī apmeklētāko Latvijas blogu topu. Šogad esot pieteicies rekordliels skaits – 96 blogi. Priecājos, ka www.zirnis.lv ierindojies kaut kur pa vidu:

871 apmeklējums no datora (37. vieta);

489 apmeklējumi no mobilā telefona (32. vieta);

43 apmeklējumi no planšetdatora (48. vieta).

Ar blogu topa līderiem, kuriem lasītāju skaits mēnesī ir vairāki desmiti tūkstoši, protams, ka konkurēt nespēšu. Kāpēc? Pirmkārt, līderu blogus veido vairāku cilvēku komanda, bet es rakstu viena. Otrkārt, gandrīz visi līderu blogi lielāko informācijas daļu iegūst no citām interneta vietnēm, tas ir, pārpublicē, tulko vai apkopo, bet es katru materiālu izdomāju un sagatavoju pati. Tas ir daudzreiz darbietilpīgāk. Treškārt, apzinos, ka topa līderos vienmēr būs blogi, kuros galvenās tēmas saistītas ar izklaidi, spēlēm, tehniku, mūziku, sportu, kulināriju un veselīgu dzīvesveidu. Man pārsvarā ir publikācijas ar praktiskajiem/radošajiem darbiem un ģimenes pasākumiem.

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko