Mitrumizturīgi apavi

Labas kvalitātes mitrumizturīgi apavi, manuprāt, ir sāpīga tēma.

Aizbraucu darīšanās uz Rīgu. Pie vienas reizes nolēmu meitai nopirkt zābakus, jo tagadējie vakar saplīsa. Iepriekšējā gadā meita nebija pierunājama uz labas firmas apaviem. Nopirku tādus, kas patika, toties ziemā gandrīz katru dienu kājas bija mitras. Nu beidzot zābaki neizturēja.

Pati ziemā valkāju zamšādas zābakus ar Gore-Tex ūdensizturīgo membrānu, kas iestrādāta apavu iekšpusē. Ideāli, jo slapjā laikā kājas vienmēr sausas. Protams, jārēķinās, ka labu firmu zābaki ir 1,5-2 reizes dārgāki, bet tas atmaksājas, jo savējos valkāju 3-4 sezonas.

Izbrīnīja fakts, ka daudzos Rīgas apavu veikalos nemaz nav nopērkami apavi ar iestrādātu Gore-Tex membrānu. Tikai zābaki ar Duo-Tex, Sympa-Tex un citiem Tex, kas mulsina pircējus. Pagājušajā gadā meitas zābaki bija ar atzīmi Duo-Tex, bet kā jau iepriekš rakstīju, slapjā laikā kājas vienmēr bija mitras. Kaut kā neticīgi izturos arī pret to, ka nokrišņus spēj atgrūst tāds brīnumlīdzeklis kā apavu aerosols pret mitrumu. 

Mājas lapā ievietoti oriģināli autores darbi, nevis kopijas vai tulkojumi no citām tīmekļa vietnēm. Rakstus, zīmējumus, idejas un fotogrāfijas nedrīkst pārpublicēt bez autores piekrišanas, kā arī nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem.

 

© Sanita Nikitenko